sâmbătă, 20 februarie 2010

Colectii


Amintiri din epoca de aur , filmul , dar si discutiile de pe unele blog-uri , cu ceva timp in urma, referitoare la ce-am mancat, ce-am purtat si ce-am jucat in acele vremuri , mi-au amintit de colectia de insigne, ce  nu vazuse inca lumina zilelelor democratice . Am cautat-o am aranjat-o si am hotarat sa o introduc pe piata  capitalista.
Colectia de insigne a pornit cu primele insemne pioneresti  primite la scoala, a crescut apoi cu ajutorul turistilor rusi ce tranzitau gara Bacau si care ne aruncau pe geamul trenurilor cu vagoane de dormit Moscova – Sofia micile bucati metalice sau de plastic. Urma bataia pe ele, schimbul negocierea si apoi acasa , ordonarea pe domenii .
Incet, incet s-au conturat cateva domenii , completate pe partea romaneasca de aportul cunostintelor si rudelor care afland de pasiunea tanarului colectionar si-au donat micile insemne gasite pe fundul sertarelor , la reverele hainelor raposatilor  sau in cutiile de maruntisuri .
Bucatile de tabla  colorate ce marcau momente istorice aniversare , evenimente special, au inceput sa se adune si au format ceea ce se vede aici :


Azi va pot arata vreo cateva variante a lui Misa mascota Jocurilor Olimpice din 1980 de la Moscova . Variante a le tatucului Lenin ,pesemne oferite la  diversele momente jubiliare.
 Cluburi sportive romanesti, primul zbor cosmic sovieto - roman , primul cosmonaut roman. Misiuni spatial e sovietice, evidentieri in Victoria socialismului , prietenii cartii, sportive , polisportivi, fruntasi , pe ramuri, pompieri, aviatori etc.



    







Dar dintre toate cea mai ciudata imi pare cea intitulata : “Evidentiat in lichidarea nestiintei de carte”


Doritorii de astfel de vechituri ale epocii de trista amintire ma pot contacta pentru vizionarea colectiei sau pentru achizitionarea unor piese
 

P.S. De curand prin natura profesiei a fost invitat sa particip la lucrarile Comisiei Judetene de Incluziune Sociala. Conceptul  european definit  inca din 2005 , a ajuns sa fie abordat balcanic si tratat in cel mai pur stil romanesc ( ca atatea si atatea concepte europene ) in urbea noastra. Discutiile sterile, fara cap si coada, interventii ilogice, invitati adusi cu arcanul, regulamente neintelese, intalnire fara subiect si predicat , dar punctata in agenda autoritatilor, ( ca deh, maine se lanseaza la nivel national si trebuie si noi sa marcam momentul ),  m-au facut sa ma gandesc la o insigna asemnatoare cu cea de sus :”Fruntas al UE in lupta pentru incluziune sociala  “
Ar ajuta asta incluziunea , ce ar zice UE , s-ar gasi colectionari pentru noile insigne europene?





4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Buna seara, as fi interesat in achizitionarea insignei "evidentiat in lichidarea nestiintei de carte". va rog sa discutam detaliile pe email:
      calin_craciun@ymail.com

      Ștergere